header


STARTPAGINA
NIEUWS
AANBOD
ACTIVITEITEN
PROMOTIES
CONTACT
LINKS

APPARATUUR
LUIDSPREKERS
PLATENSPELERS
PHONO CARTRIDGES
KABELS
NETFILTERS
HIFI RACKS & STANDS
ONDERHOUD VINYL
SPIKES
HOOFDTELEFOONS
   Esoteric
                  [es-uh-ter-ik] (adjectief) enkel bedoeld, begrepen, door een beperkte kring van ingewijden.

De absolute high end audio/video afdeling van Teac gaat sinds 2003 door het leven als Esoteric. Onder de naam Teac werden de legendarische cd spelers op de markt gebracht, die waren voorzien van het roemruchte V.R.D.S. (Vibration-free Rigid Disc clamping System) loopwerk mechanisme.

Hierin werden verticale slingeringen van de CD geëlimineerd. De foutcorrectie van de speler behoefde zo minder vaak in actie te komen, wat de weergave aanzienlijk verbeterde. In de loop der jaren zijn Teac CD-spelers, die met het V.R.D.S. loopwerk zijn uitgerust tot echte cult verheven en wisselen de “oudjes” alleen voor veel geld van eigenaar.

Inmiddels is Esoteric een zelfstandige onderneming en maakt het merk een opmerkelijke ontwikkeling door. Esoteric is in korte tijd uitgegroeid tot de meest toonaangevende fabrikant van high end CD/SACD spelers, D/A converters, loopwerken en wordclockgeneratoren. De meeste spelers beschikken over het nieuwste generatie V.R.D.S. Neo mechanisme dat ook geschikt is voor DVD en SACD. De (atoom-) wordclockgenerator kan worden gebruikt om de weergave nóg verder te verfijnen.
 
Elke kenner zal het er mee eens zijn dat de bouwkwaliteit, de prachtige vormgeving, het aan het ongelooflijk grenzende afwerkingsniveau, de muzikale kwaliteit en de waardevaste investering Esoteric maakt tot wat het is: ESOTERISCH! 

De K-03X en K-07X staan demonstratieklaar. Voor een afspraak contacteer ons hier:

Voor informatie over Esoteric producten of om te bestellen :

mimesis@telenet.be

De Esoteric prijslijst:

Esoteric (PDF)

De Esoteric website:
www.esoteric-highend.eu/

startpagina

FB
English / Nederlands
Ontworpen in KompoZer I Alle rechten voorbehouden I © Auditorium Mimesis 2002-2021