header


STARTPAGINA
NIEUWS
AANBOD
ACTIVITEITEN
PROMOTIES
CONTACT
LINKS

APPARATUUR
LUIDSPREKERS
PLATENSPELERS
PHONO CARTRIDGES
KABELS
NETFILTERS
HIFI RACKS & STANDS
ONDERHOUD VINYL
SPIKES
HOOFDTELEFOONS
   Carbon
                  (kɑrbɔn) (Lat.) Koolstof is een scheikundig element met symbool C en atoomnummer 6. Het is een niet-metaal dat in verschillende modificaties voorkomt.

van den Hul kabels en tooncellen zijn geen producten die gelinkt zijn aan mode. Sinds meer dan 30 jaar maakt dit Nederlands bedrijf kabels voor praktisch alle toepassingen. Zo zijn er menig prestigieuze luidsprekers die bedraad zijn met van den Hul (Tannoy om maar één te noemen.).  Het zijn geen kabels die men hoort. Ze staan echter garant voor jarenlange muzikale beleving.

Als fysicus en docent aan de Nederlandse Universiteit startte Aalt Jouk van den Hul na dertien jaar onderzoek met herstelling van phono elementen. Hij kwam tot de vaststelling dat het soort draad dat gebruikt wordt voor de spoel een duidelijk hoorbare invloed had op de weergave. Aansluitend startte hij met de productie van eigen kabels. Sindsdien is elke publieke verschijning van deze man een belevenis. Hij is berucht om zijn baanbrekende opinies en krasse uitspraken en staat bekend om zijn unieke benadering van de problemen in audio. Zo ontwikkelde hij vrij vroeg de eerste metaalvrije audio kabel ter wereld "The First"®. Vandaag de dag nog steeds één van de beste kabels ter wereld.

Maar waar Aalt Jouk van den Hul in uitblinkt is in het bouwen van analoge elementen. Het is misschien een krasse uitspraak maar de Frog Cold Coil is vermoedelijk de beste cartridge ter wereld. Van den Hul is tevens één van de drie ontwerpers van een originele stylus (er zijn er maar drie in de wereld: van den Hul, Fritz Gyger en Shibata). Deze stylus is héél bijzonder door de fijnheid waarmee hij de groef aftast, de garantie voor detail, rust en afwezigheid van vervorming.

Van den Hul kabels kunt u hier bestellen: 

Voor meer informatie:

mimesis@pandora.be

de website

de volledige prijslijst

Bepaalde van den Hul kabels kunt u thuis proberen, vraag hier naar onze voorwaarden...

startpagina


English / Nederlands
Ontworpen in KompoZer I Alle rechten voorbehouden I © Auditorium Mimesis 2002-2017